Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Βαθιά λαρύγγια και κούφια κεφάλια

Η παραγωγή εχθρών αυξάνει το Α.Ε.Π;

Μετά τους «κερδοσκόπους», τα «διεθνή κέντρα» , τους «δημόσιους υπαλλήλους», «αυτούς που τα φάγανε», έχουμε νέο εχθρό, τα «βαθιά λαρύγγια». Αν τους βρούμε και αυτούς και τους κλείσουμε μέσα (όπως και όλους τους προαναφερθέντες) , θα βρούμε την υγειά μας. Όπερ έδει δείξε!

Εκτός , αν μας προκύψουν και τίποτε νέοι εχθροί , που δεν τους είχαμε υπολογίσει ως τώρα, οπότε μάλλον το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρέπει να αυξήσει τον κωδικό ‘Νέα Σωφρονιστικά Ιδρύματα’, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες ανάγκες. Αυτό θα δημιουργήσει δουλειές, θα αναπτύξει τις τοπικές κοινωνίες (περί τις φυλακές, τα στρατόπεδα και τα ΤΕΙ, ζουν τόσες τοπικές κοινωνίες εξάλλου) και θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη!

Επίσης καλού κακού, ας έχουμε και ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι, για τον φόβο των Ιουδαίων. Επί τη ευκαιρία, για Εβραίους εχθρούς δεν ακούω πολλά τώρα τελευταίαα και έχω μια ανησυχία. Δεν παίζουν , ή τους κρατάμε για αργότερα όταν μας τελειώσουν οι άλλοι;
Απόγνωση σε πιάνει έτσι και παρακολουθήσεις το δημόσιο διάλογο σε μια χώρα που πεθαίνει. Να βρούμε φταίχτες ψάχνουμε σαν παλαβοί. Τα πάντα γύρω από το δίπολο καλοί-κακοί (εμείς είμαστε πάντα οι καλοί βεβαίως), φιλλέλληνες-ανθέλληνες, ποιοι μας στηρίζουν και ποιοι μας πολεμάνε. Τόσοι αιώνες θρησκευτικού μανιχαϊσμού δεν πήγαν χαμένοι, άφησαν τα ανεξίτηλα ίχνη τους.

Και ενώ ψάχνουμε αυτά, τριγύρω μας συμβαίνουν τα εξής (μεταξύ πολλών άλλων):
- Το ποσοστό ξένων που αγοράζουν τα ομόλογά μας πέφτει δραματικά ( από 80% στον πρώτο δανεισμό το Γενάρη, σε 77% στον δεύτερο και μόλις 57% στον τρίτο). Με δυο κουβέντες...σε λίγο οι «κερδοσκόποι» -δανειστές μας δεν θα «κερδοσκοπούν » πλέον εναντίον μας!!! Φαίνεται φοβήθηκαν μην τους αποκαλύψουμε και την κάνουν. Ή μήπως είναι κάτι άλλο;

- Το ποσό των καταθέσεων, σε μια χώρα ούτως ή άλλως εξαιρετικά χαμηλής αποταμίευσης , πέφτει δραματικά. Και δεν είναι απλά έξοδος κεφαλαίων, που έτσι και αλλιώς άρχισαν το τελευταίο διάστημα να επανακάμπτουν Αρχίσαμε να τρώμε από τα έτοιμα...

- Οι τράπεζες κοιτάνε έντρομες αυτό που έρχεται. Γιατί άραγε επανεργοποίησαν το πακέτο στήριξης, για να περάσει ρευστότητα στην αγορά; Όχι βέβαια, τέτοιο πράγμα δεν παίζει γιατί απλούστατα ο φόβος κόκκινων δανείων δεν αφήνει καμιά τράπεζα να δώσει ρευστότητα και όχι η έλλειψη διαθέσιμων κεφαλαίων.

- Η Ε.Ε., αγωνιά για την περίπτωσή μας και κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας απομονώσει –κάτι σαν χολεριασμένους δηλαδή- να μην διασπείρουμε τον ιό και σε άλλους. Τι αλληλεγγύη και πράσινα άλογα, σε καραντίνα μας βάζει και το λέει Δ.Ν.Τ. Τσοντάρει και αυτή στα έξοδα καραντίνας, αλλά την δουλειά θα την κάνουν οι ειδικοί, όπως σε κάθε βαριά ασθενούντα. Εξάλλου, ακολουθούν τόσοι ασθενείς ακόμα παρακάτω (και όχι από τους συνήθεις τριτοκοσμικούς ύποπτους αυτή την φορά), που λίγη εξάσκηση δεν θα κάνει κακό.

Ας μην συνεχίσω, αρκετά δεν είναι όλα αυτά; Για εύκολες απαντήσει σε αυτά και άλλα, μπορεί όποιος θέλει να απευθυνθεί σε κυβερνήσεις, κόμματα,επαγγελματικές οργανώσεις, ΜΜΕ,καθηγητές, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που βυσσοδομούν κατά των εχθρών μας, ανακαλύπτοντας συνεχώς και καινούργιους
Για όποιον θέλει να αναζητήσει δύσκολες απαντήσεις, να ρίξει δυο φάσκελα σε όλους τους παραπάνω, να κοιταχτεί καλά καλά στον καθρέφτη του και μετά ας σκεφτεί και λίγο. Κριτικά, σκληρά , ρεαλιστικά, μακριά από στερεότυπα και δογματισμούς και τότε μπορεί να γίνει και λίγο αισιόδοξος.

1 σχόλιο:

vripol είπε...

Προτάσεις για θεσμοποιημένη είσοδο της κοινωνίας στην πολιτική

Τό πολιτικό προσωπικό να είναι υπόλογο στην δικαιοσύνη για τίς πολιτικές του και τις βλάβες πού αυτές προκαλούν στην κοινωνία. Καί φυσικά κατάργηση καθε βουλευτικής ασυλίας.
Σώμα 1000 πολιτών, κάθε εκλογικής περιφέρειας, πού θα προέρχεται απο κλήρωση, ανά εξάμηνο, να ελέγχει τους βουλευτές της περιφέρειας, με δικαίωμα παραπομπής στην δικαιοσύνη και ανάκλησης του βουλευτικού αξιώματος, εφ' όσον κριθεί ότι βλάπτουν την κοινωνία.
Τεχνοδυκτιακό κοινωνικό σώμα ελέγχου των ΜΜΕ, με δικαίωμα ανάκλησης της άδειας του μέσου, εφ' όσον κριθεί ότι παραβιάζει κανόνες μη ανάμιξης στην πολιτική ζωή.
Τεχνοδυκτικός "Δήμος", που θα βουλεύεται και θα απαιτείται συμφωνία του προκειμένου να ισχύσει κοινοβουλευτική ή κυβερνητική απόφαση.
Τά ίδια να ισχύσουν σε κάθε επίπεδο οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.