Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους! Άρχισε ο "διάλογος για την Κεντροαριστερά"


Εκτός από την ανάπτυξη που οσονούπω στρίβει από την γωνία,  αυτό το φθινόπωρο θα μείνει στην Ιστορία και για έναν ακόμη λόγο.Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ο διαβόητος "διάλογος για την  Κεντροαριστερά"

Για κάποιους σαν εργολαβία, για άλλους από ανάγκη, για άλλους γιατί κάτι παζαρεύουν...για κάποιους γιατί "τι άλλο να κάνουμε;" Εννοείται ότι καμία συζήτηση για κανένα θέμα  χαρακτήρα, στόχευσης ή πολιτικής ουσίας δεν έχει καν τεθεί στο τραπέζι.Οι πιο "σοβαροί" θέτουν σαν αιχμή τις περιώνυμες "μεταρρυθμίσεις", χωρίς περιεχόμενο, χωρίς συναρμογή μεταξύ τους, χωρίς ιεραρχήσεις,χωρίς στρατηγική ή σχέδιο υλοποίησής τους, κάτι σαν λίστα με ψώνια στο super market.Κάτι καλές ιδέες του παρελθόντος επανέρχονται στο τραπέζι πάλι και πάλι, άνευρα και υπό μορφή ευχολογίων του στυλ "καλύτερα πλούσιος και υγιής" και όλοι καλά να είμαστε.
Αργεί φαίνεται ακόμα η ώρα της ωρίμανσης...

Τελικά , μεταξύ ψευτοπολιτικών κινήσεων της πλάκας και επαφών με καθαρά προσωπικές στοχεύσεις, το γαϊτανάκι καλά κρατεί.Διάφοροι έχουν βγει με το πανέρι στο χέρι να μαζέψουν σταφύλια (σαν ψιλοσάπια φαίνονται τα περισσότερα), ενώ άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, διαθέσιμοι προς κάθε πανέρι.
Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει....
                           
                             
             
 

                           
Υ.Γ. Το καλύτερο από όλα συνέβη στην Δ.Μακεδονία-Θράκη. Η αρμόδια επιτροπή περιοχής της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τον τοπικό Πεταλωτή για επαφή συνεργασίας.Λίγες ημέρες μετά , ο Πεταλωτής ορίστηκε από το Βενιζέλο τομεάρχης Δικαιοσύνης. Η ΔΗΜΑΡ μετά από αυτό, βγάζει δημόσια ανακοίνωση, που καταγγέλει τον Πεταλωτή ότι συνειδητά τους παραπλάνησε και έκανε επαφή μαζί τους ώστε να εκβιάσει την ανάληψη της σχετικής θέσης!!! Κατά που να μουτζώσεις τώρα πέστε μου....
Ιδέα δεν έχω τι ακριβώς συνέβη και δε με ενδιαφέρει κιόλας.Απλά είναι κορυφαίο σύμπτωμα για το τι είδους διάλογος διεξάγεται.Και δεν τα ξέρουμε και όλα....


Δεν υπάρχουν σχόλια: